Klik op een van de onderstaande links om naar deze categorie te gaan op deze site.

Kano's

Voor de dolfijnenleden, hebben wij 6 kano’s. Deze zijn helemaal open en 5 meter lang. Tevens beschikken wij nog over een kanotrailer, waardoor alle 6 de kano’s naar een willekeurige plek kunnen worden gereden.

Vletten

Wij beschikken over 6 lelievletten. Dit is een open zeilboot, knikspant met midzwaard en sloepgetuig met een zeiloppervlak van 12m². Met deze lelievletten, kan zowel geroeid, gezeild als gewrikt worden. Deze boten zijn 5.6 meter lang, 1,8 M. breed, wegen 560 kg en er kunnen maximaal 8 personen in.

Schouw

Voor onze oudere Wilde Vaart leden, hebben wij de beschikking over een erg mooie Vissersmanschouw. De lengte is 7 meter en de breedte 2.80. De schouw heeft een grote open kuip, waar men met 10 personen mee kan zeilen. Overige gegevens:

1. slaapaccommodatie voor 3 personen
  2. binnenverlichting
  3. buitenboordmotor (in bun) 8 PK.
  4. Kooktoestel
  5. Dekzeil over de kuip

Motorboot

Het paradepaardje van de vereniging: Denosvanos 3. Dit is onze 10 meter lange sleepboot. Deze boot wordt wekelijks ingezet voor het slepen van onze vletten, naar het Maasplassen gebied, rondvaarten, spelactiviteiten op en rond het water. Ook brengt deze boot onze vletten, naar willekeurige locaties in Nederland, tijdens zomerkampen.

Historie

De bouw van het casco en de motor inbouw zijn in 1980 gedaan door Helenawerf te Roermond. De betimmering, schilderwerk en afbouw zijn in die tijd door de zeeverkenners zelf verricht.  Voorheen was deze boot knal oranje, en voer rond met een DAF motor met 80 PK. In der loop der tijd zijn er een paar aanpassing gedaan zoals: vervangen van de hoofdmotor, koelsysteem aangepast, roeren vernieuwd, onderwaterschip gestraald en in de 2-Kompenenten epoxy verf gezet, opbouw geschilderd enz.

Overige gegevens

bouwjaar 1980
Rompvorm Knikspant met dooskiel
huidige motor DAF DS 575 Turbo, 145 pk
lengte 10,00 meter
breedte 3,50 meter
diepgang 1,10 meter
strijkhoogte 3,50 meter
Roeren Dubbele massieve roerblazen
keerkoppeling Paragon, hydraulisch geschakeld
schroef Bronzen 3-blads (diameter ca. 50 cm)
gasolietank inhoud 1000 liter
stuurinrichting mechanisch
slaapplaatsen 5
Marifoon Shipmate
Sleepbeting

Stijger

Om onze vloot veilig te kunnen afmeren beschikt Waterscouting St. Franciscus over 2 steigers. Aan de kleine steiger ligt onze motorboot en de schouw afgemeerd. De grote steiger dient als aanmeerplaats van de vletten, golfbreker en afvaartlocatie tijdens sleep.