De Wilde Vaart (WVA38) is niet de grootste afdeling van waterscouting St. Franciscus, maar heeft wel het mooist varend materiaal ter beschikking. Op moment bezitten ze een mooie vissersschouw met roodbruine zeilen met een 10pk buitenboordmotor in een bun.

De Wilde Vaart is een afdeling waarin de opgedane kennis tijdens de Troep verder wordt uitgebreid en in de praktijk wordt gebracht. Binnen deze afdeling treft men dan ook een democratisch bestuur aan met takenverdelingen, waarvoor men zich ieder jaar beschikbaar kan stellen. De aanwezige staf probeert zich zoveel mogelijk op te stellen als een begeleiding. Binnen de Wilde Vaart worden dan ook de teugels een stuk gevierd.

Zelf gemaakte hot-tub in de winter. Gestook met een vuurtje.

Langs deze weg wordt volop gewerkt aan het verantwoordelijkheidsgevoel. Het is dan ook de bedoeling de Wilde Vaart uiteindelijk klaar te stomen voor de Stam of Staf. Ieder jaar gaat de Wilde Vaart op zomerkamp variërend van 10 tot 14 dagen, vaak in Friesland of Zeeland. Maar er worden ook zomerkampen in het buitenland gehouden zoals in in Tjechië ('96), Frankrijk ('99), Zwitserland ('01), Denemarken ('04), Italië ('12), Frankrijk ('14) en Duitsland ('16).

Maar ook buiten de scouting om is de Wilde Vaart een gezellige groep mensen. Die regelmatig bij elkaar komen om gezellig te kletsen, een potje Risk te spelen of een terrasje te pikken.

NaWaKa - De WVA op hun zelfgemaakt zonneterras