De Troep is onmiskenbaar de grootste afdeling die onze vereniging en heeft meestal rond de 30 leden. Samen met hun 5 Lelievletten keer 6 baksleden maken zij hier onder begeleiding van een jong en dynamisch stafteam een van hun grootste tijden door als een waterscout.

Als troeplid wordt hun het A B C geleerd, zoals knopen, zeilen, roeien, samenwerken, koken en het opzetten van de bakstent tijdens het zomerkamp. Maar ook het onderhoud van boten, verven schuren. Maar we leren ze ook waarom wanneer en hoe het gedaan moet worden Dit gebeurd allemaal onder de gestructureerde begeleiding van de Troepstaf.

Aan het hoofd van de Troepstaf staat de Troepschipper. Hij wordt weer bijgestaan door zijn medestafleden. Naast de baksleider in elke bak heb je nog de bootsman (baksoudste) en de kwartiermeester (2e bakoudste). Deze twee baksoudsten moeten de stuurman werk uit handen nemen.

Op deze manier wordt binnen de bak een stukje leidinggeven en teambuilding ontwikkeld, voor nu en later als Staflid. De stuurman fungeert aan boord als instructeur en 'wakend oog'.

Programma

De Troep is altijd druk bezig, zoals je waarschijnlijk op de foto’s op de site hebt kunnen zien. In het winter seizoen wordt er hard gewerkt aan het onderhouden van de vletten. Natuurlijk wordt er nog veel meer gedaan. Zo wordt er hard gewerkt aan het schiemanwerk en de zeiltheorie voor het zeilinsigne.

In de zomermaanden zitten we lekker op het water, zeilen roeien, kanoën en vissen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. We verzorgen voor jullie een afwisselend programma. En draaien nooit twee dezelfde programma’s op een zaterdag.