De Dolfijnen zijn letterlijk en figuurlijk de jongste afdeling die onze vereniging kent. De Dolfijnen laat de jongste kinderen op een spannende wijze kennis maken met scouting en het water. In de zomer staat water centraal in de spellen en in de winter blijven de Dolfijnen liever op het droge. De speltak heeft beschikking over 6 kano’s, waar de kinderen spelenderwijs mee leren varen. En waar vooral veel spellen mee worden gedaan.

In de winterperiode zijn alle activiteiten van de dolfijnen in en rond het clubgebouw. Dan word er geknutseld, spellen op het land gedaan en er worden speurtochten gelopen. Ook wordt er gewerkt aan insignes die de kinderen kunnen halen, zoals: schiemannen, koken, gastheer/gastvrouw, natuur en survival.

In de zomer gaan ze ook met alle leden op een zomerkamp van 5 dagen, wat ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar is. Buiten dit zomerkamp zijn er ook nog 2 weekenden per jaar, waar de programma’s wat uitgebreider kunnen zijn en op een andere plaats gehouden kunnen worden voor de afwisseling.

Om bij de dolfijnen te komen, moet je minimaal je zwemdiploma hebben. Kano’s kunnen namelijk wel eens omslaan als de kinderen te enthousiast met spellen mee doen. Natuurlijk hebben de kinderen altijd zwemvesten aan.

Het leiding team van de dolfijnen is een jong en gemotiveerd team, dat iedere opkomst opnieuw een leuk programma voor de kinderen kan neerzetten.