Hier onder staat een korte omschrijving van de afdelingen binnen onze verreniging. Klik op de link om meer informatie te krijgen.

Groepsfoto van een zomerkamp

Dolfijnen

De Dolfijnen is een afdeling voor de jongste leden van de vereniging. Zo gauw iemand zijn/haar zwemdiploma heeft gehaald en minimaal 7 jaar is, is hij/zij welkom bij de Dolfijnen.

Bij de Dolfijnen leren onze leden kennismaken met de wereld in en rondom het water. Ze beginnen met het varen in kano's. Zo leren ze de basis regels op het water en worden ze voorbereid op de Troep. Als het in de winter te koud wordt om het water op te gaan worden er activiteiten in en rondom ons gebouw georganiseerd.

Opkomst  : 10:00 – 12:30 (zomer) / 10:00 – 12:00 (winter)

Troep

Bij de Troep wordt begonnen met het bijbrengen van zeilervaring. Daarvoor heeft men beschikking over 5 stalen lelievletten. Hiermee kan worden gezeild, geroeid en worden gewrikt. Gedurende de winterperiode wordt er gewerkt aan het onderhouden van het varend materieel: schuren, krabben en verven, dat is nodig om tijdens het vaarseizoen weer mooie boten te hebben.

Opkomst  : 12:30 – 17:30 (zomer) / 13:00 – 17:00 (winter)

Wilde Vaart

Bij de Wilde Vaart wordt er wat meer gestreefd naar zelfstandigheid. De stafleden zijn meer begeleiders dan leiders en de Wilde Vaart leden bedenken meestal zelf hun programma. Dit programma wordt vaak bedacht rondom hen wat grotere schouw. Tevens hebben zij ook een Lelievlet ter beschikking. Naast het zeilen wordt er ook af en toe gewerkt om geld te verdienen voor bijvoorbeeld het zomerkamp. Hun zomerkamp locatie ligt meestal een stuk verder weg dan dat van de jongere leden.

Opkomst  : 12:30 – 17:30 (zomer) / 13:00 – 17:00 (winter)

Staf

De Staf is een groep van ongeveer 20 vrijwilligers die elke week weer druk bezig zijn met het voorbereiden van programma’s en het begeleiden van onze leden.

Lijkt het je leuk om op de zaterdag in een actief stafteam met jeugdleden bezig te zijn op en aan het water? Neem dan contact op met onze groepssecretaris

Bestuur

Zonder een bestuur kan een vereniging natuurlijk ook niet. Zij zorgen er voor dat de stook kosten worden betaald, dat er verzekeringen worden afgesloten. En dat de vereniging op organisatorisch gebied goed loopt.